Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oignons rouges (150 g env.), coupés en deux
- 220 g de sucre roux non raffiné
- 125 g de vinaigre de vin rouge
- 185 g d'eau
- 4 branches de romarin frais (env.10 cm), effeuillées
- 1 bâton de cannelle
- 10 grains de poivre noir
-
1
feuille de laurier
lub 1 feuille de laurier déshydratée - ¼ c. à café de noix de muscade en poudre
- 340 g de canneberges déshydratées
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre noir moulu
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 784.3 kJ / 187.1 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chutney d'abricots
4 Std.
Mélange d'épices champêtre
Brak ocen
Croustade à la mousse aux pommes et lait glacé au romarin (Matthew Kenney)
Brak ocen
Petits pains mantou et lait de soja (TM6 Metric)
1h 35min
Chutney de canneberges
1 Std.
Sorbet au café rapide
5 Min
Sucre baies de goji
5 Min
Brioches du Carême
1 godz. 55 min
Chutney pomme-oignon-ananas
4 Std.
Mélange d'épices gyros
5 Min
Lemon curd sans beurre
20min
Salsa à la mexicaine
1 Std. 25 Min