Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 huîtres
- 6 brins de menthe fraîche, équeutés et quelques feuilles pour la finition
- 2 citrons verts non traités, zeste et jus
- l'eau pour obtenir 150 g de liquide
- tours de moulin à poivre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 400 kJ / 95 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Cotriade
1h
Glace au gingembre
12 godz.
Entrée : huîtres en écume de lard
55min
Salade de rouget aux figues
50min
Beurre de coriandre
12h 30min
Liqueur fraise-hugo
40 min
Saveur de la mer au vert des prés (Demi-finale Thermostars 2017 - Zone 4)
2h
Brochettes de gambas croustillantes, sauce à la mangue
30 min
JANVIER Îles flottantes pom-Passion - Eric Guérin
4 godz. 30 min
Salade pamplemousse-crevettes, glace au wasabi
12 godz.
Gaspacho concombre, roquette et mousse wasabi
15min
Sorbet concombre et vinaigre balsamique
12 godz.