Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 6 citrons verts non traités, zeste et jus
- 10 - 15 g de coriandre fraîche, équeutée
- 2 gousses d'ail
- 100 g d'oignons
- 75 g de poivron rouge, coupé en morceaux
-
1 - 2
piments jalapeño frais, épépinés
lub 1 - 2 c. à café rases de piment en poudre - 500 g de mangues mûres, coupées en morceaux (1-2 cm env.)
- 2 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de sucre en poudre
- 250 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 197.3 kJ / 40.2 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chutney de poires
55min
Sauce aillée à la menthe
20min
Chutney pomme-gingembre et chutney de mangue épicée
1h 40min
Tartare de daurade à la thaïe
1 godz. 15 min
Gaspacho asiatique
15min
Chutney d'ananas
35min
Chutney mangue-raisin
35min
Gaspacho mangue-avocat
10min
Chutney à la mangue
4 godz.
Chutney pomme-oignon-ananas
4 godz.
Sauce raïta aux fruits
10min
Guacamole de petits pois, tartare de légumes au citron vert (Pascal Favre d'Anne)
30 min