Rauchiger Bohneneintopf

Rauchiger Bohneneintopf

4.3 828 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 Portionen

Składniki

  • rote Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    1 TL
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Tomatenmark
    50 g
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    ¾ TL
  • Koriander, gemahlen
    ½ TL
  • Paprika, gemischt
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Paprika de la Vera
    ½ TL
  • Wasser
    200 g
  • Kidneybohnen (Abtropfgew. 250 g), abgetropft
    1 Dose
  • Mais aus der Dose abgetropft
    100 g
  • Oregano, getrocknet
    ½ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Chilipulver
    ¼ TL
  • Saure Sahne
    2 EL
  • Koriander (opcjonalnie) abgezupft
    2 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 336 kcal / 1408 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 17.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...