Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Para acompañar<br>
- 100 g de cebolla
- 30 g de cilantro fresco, sólo las hojas
- 100 g de queso fresco
-
200
g de chicharrón de cerdo, con trozos de carne
lub 200 g de carne de cerdo en tiras, cocida - 30 g de aceite vegetal
- 2 jitomates guaje, en mitades
- 100 g de cebolla, en cuartos
- 1 cdita sal
- 2 pizcas pimienta negra molida
- 2 dientes de ajo, pelados
- 4 chiles guajillo, sin tallo, ni semillas
Gorditas<br>
- 450 g de agua
- 1 cdita de sal fina
- 30 g de manteca de cerdo
- 400 g de harina de maíz nixtamalizado, para tortillas
- 20 g de aceite vegetal
- 100 g de crema ácida, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1367 kJ / 325 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 385 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tacos al pastor chilangos
40 min
Empanadas potosinas
45 min
Pozole Rojo
1h 30min
Carnitas
50min
Chicharrón en salsa verde
25min
Salsa de chile de árbol con cacahuate
20 min
Tamales sonorenses
2h
Tamales guanajuatenses
2h 30min
Quesadillas de chicharrón prensado
30 min
Gorditas de chicharrón
2h
Pozole Verde
1 Std. 20 Min
Tamales de pollo y salsa verde
2h