Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Para servir
- 50 g de cilantro fresco, sólo las hojas
- 50 g de cebolla blanca, en cuartos
- 100 g de queso fresco, en cubos, frío
<br>Salsa verde<br>
- 500 g de agua
- 250 g de nopales
- 1 tomate verde, en cuadros medianos (aprox. 5 mm)
- 2 chiles verdes, sin tallo
- 100 g de cebolla blanca, en cuertos
- 1 diente de ajo, pelado
- 1 cdita de sal fina
- 1 pizca de pimienta negra molida
Masa para tlacoyo<br>
- 450 g de agua
- 5 g de sal fina
- 30 g de manteca de cerdo
- 400 g de harina de maíz nixtamalizado, para tortillas
Tlacoyos
- 220 g de requesón
- 10 hoja de epazote, fresca
- aceite, la necesaria
- 100 g de crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 897 kJ / 214 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 462 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanadas potosinas
45 min
Chicharrón en salsa verde
35min
Molotes de plátano rellenos de queso
45 min
Esquites de feria
25min
Chicharrón en salsa verde
25min
Enfrijoladas
30 min
Pambazos CDMX
2h 30min
Tamales de frijol con queso
2 Std. 10 Min
Gorditas de chicharrón
2h
Tamales de Frijol
3h
Tamales de pollo y salsa verde
2h
Chilaquiles divorciados
1h