Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de cebolla
- 560 g de jitomate, cortados en cuartos
- 1 diente de ajo
- 4 chiles guajillo, sin semillas
-
1
chile cascabel, sin rabo
lub 1 chile de árbol seco, sin rabo - 25 g de aceite de oliva
- 7 piezas de camarones secos
- 875 g de agua
- 4 cditas de sal gruesa
- 500 g de camarones medianos crudos, con cabeza
- 1 jaiba, pelada y cortada por la mitad
- 3 ramas de epazote
- limón verde, en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 559 kJ / 133 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Chicharrón en salsa verde
35min
Sopa de lima yucateca
40min
Bacalao a la Vizcaina
1 Std. 15 Min
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Pozole negro
1 Std. 15 Min
Agua de horchata
15 Min
Chiles en nogada
1 Std.
Chicharrón en salsa verde
35min
Agua de Horchata
10 Min
Caldo de camarón
40min
Birria
1 Std.