Caldo de camarón

Caldo de camarón

4.7 63 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
8 porciones

Składniki

  • 30 g de cebolla
  • 560 g de jitomate cortados en cuartos
  • 1 diente de ajo
  • 4 chiles guajillo sin semillas
  • 1 chile cascabel sin rabo
    1 chile de árbol seco, sin rabo
  • 25 g de aceite de oliva
  • 7 piezas de camarones secos
  • 875 g de agua
  • 4 cditas de sal gruesa
  • 500 g de camarones medianos crudos con cabeza
  • 1 jaiba pelada y cortada por la mitad
  • 3 ramas de epazote
  • limón verde en cuartos

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 133 kcal / 559 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...