Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 55 g de chile guajillo sin rabo
- 2 dientes de ajo pelados
- 50 g de cebolla
- 1325 g de agua
- 2 cditas de sal gruesa
- 1 cda de vinagre blanco
- 1 pizca de mejorana seca
- 1 pizca de orégano seco
- 2 huachinangos, sin vísceras, limpios chicos, enteros y sin escamas
- jitomate en rebanadas
- pepino en rebanadas
- limones en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1441 kJ / 343 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pescado empapelado al chile serrano
30 Min
Pescado a la veracruzana
30 Min
Pescado a la diabla
30 Min
Sopa de tortilla
40 Min
Res con teriyaki y arroz al vapor
1h 50min
Crema de chile poblano
25 min.
Carnitas de atún
40 Min
Pescado a la veracruzana
30 Min
Pollo al tequila y chile pasilla
2 godz.
Yakimeshi vegetariano
35 Min
Pescado con adobo
1h
Salpicón de res
1h