Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de piloncillo, en trozos
- 35 g de flor de jamaica
- 3 tamarindos, sin cáscara
- 3 ramas de canela
- 3 clavos de olor
- 1600 g de agua
- 100 g de guayabas, cortadas en cubos pequeños
- 100 g de tejocotes, cortados por la mitad y sin hueso
- 1 manzana tipo gala, descorazonada y cortada en cubos pequeños
- 1 caña de azúcar, pelada y cortada en 10 tiritas
- Wartości odżywcze
- na 1 taza
- Kalorie
- 420 kJ / 100 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta de chilaquiles de la Condesa
35 Min
Agua de Guayaba con jamaica
15 Min
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Agua de Horchata
10 min
Chilaquiles rojos
25 min.
Romeritos
1 Std. 40 Min
Atole de arroz de la esquina
35 Min
Enfrijoladas
30 Min
Chilaquiles divorciados
1h
Horchata de avena
10 min
Esquites de feria
25 min.