Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de piloncillo, en trozos
- 35 g de flor de jamaica
- 3 tamarindos, sin cáscara
- 3 ramas de canela
- 3 clavos de olor
- 1600 g de agua
- 100 g de guayabas, cortadas en cubos pequeños
- 100 g de tejocotes, cortados por la mitad y sin hueso
- 1 manzana tipo gala, descorazonada y cortada en cubos pequeños
- 1 caña de azúcar, pelada y cortada en 10 tiritas
- Wartości odżywcze
- na 1 taza
- Kalorie
- 420 kJ / 100 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tradicional sopa de fideo
35min
Chicharrón en salsa verde
35min
Salsa verde cocida
30min
Esquites de feria
25min
Chicharrón en salsa verde
35min
Agua de Horchata
10min
Chilaquiles rojos
25min
Salsa roja de molcajete
10min
Enfrijoladas
30min
Atole de arroz de la esquina
35min
Chilaquiles divorciados
1小时
Torta de chilaquiles de la Condesa
35min