Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de chocolate artesanal, (p. ej. Abuelita), en trozos
- 1000 g de leche
- 1 rama de canela
- 250 g de masa de maíz
- 100 g de azúcar
- 40 g de piloncillo
- Wartości odżywcze
- na 1 taza
- Kalorie
- 1348 kJ / 321 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Atole de Avena
20 min
Champurrado del puesto de tamales
15 Min
Atole de fresa
25 min
Atole champurrado
20 min
Agua de Horchata
5min
Agua de horchata
15 Min
Arroz con leche
3h
Atole de amaranto
20 min
Atole de arroz de la esquina
35 min
Atole de chocolate
20 min
Atole de canela
35 min
Atole de guayaba
40 min