Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de bistec de res, congelados
- 30 g de cebolla, en gajos
- 400 g de jitomate, en cuartos
- 20 g de aceite
- 1 cdita de concentrado de caldo de res
- 1 cdita de pimienta negra recién molida, o al gusto
-
400
g de nopales, limpios y en cubitos (2 cm)
lub 400 g de pimiento rojo, limpios y en cubitos (2 cm) - 2 cditas de sal fina, o al gusto
- 10 tortillas de maíz
- 50 g de queso de rancho, en cubitos o rallado (ver tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2772 kJ / 660 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de fideo TM6
35 min
Bisteces a la mexicana
30min
Tinga de pollo TM6
30min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Tinga de pollo en salsa verde, verduras y bizcocho de chocolate al vapor TM6
1h 30 min
Pollo en salsa verde con nopales
40 min
Salpicón de res
1óra
Bisteces en salsa verde TM6
45 min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40 min
Bistec en pasilla con papas, nopales y tiramisú rápido TM6
1óra
Bisteces rápidos para dos
35 min
Torta de chilaquiles de la Condesa
35 min