Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de jitomate, en cuartos
- 40 g de cebolla blanca
- 100 g de chile guajillo, desvenado
- 2 - 3 chiles de árbol rojos, secos y desvenados (opcjonalnie)
- 1 diente de ajo
- 10 g de aceite vegetal
- 80 g de agua
- sal, al gusto
- 750 g de chicharrón prensado, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 19247.1 kJ / 4600.2 kcal
- Białko
- 475.5 g
- Węglowodany
- 94.1 g
- Tłuszcz
- 251.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 87.7 g
- Błonnik
- 35.4 g
- Sód
- 13771.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de queso
40 min
Pollo al tequila y chile pasilla
2h
Chicharrón en salsa verde
35min
Salsa martajada
50min
Pozole Rojo
1h 30min
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min
Pierna de cerdo colorada
1h
Spaguetti con calabaza y chile poblano
50min
Chicharrón en salsa verde
35min
Chicharrón en salsa verde
25min
Tiras de res con chicharrón en salsa de chile morita TM6 (Coahuila)
1h
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min