Chicharrón prensado en salsa de chile guajillo

Chicharrón prensado en salsa de chile guajillo

3.2 57 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
8 porciones

Składniki

  • 500 g de jitomate en cuartos
  • 40 g de cebolla blanca
  • 100 g de chile guajillo desvenado
  • 2 - 3 chiles de árbol rojos (opcjonalnie) secos y desvenados
  • 1 diente de ajo
  • 10 g de aceite vegetal
  • 80 g de agua
  • sal al gusto
  • 750 g de chicharrón prensado en trozos

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 8 porciones

Sód 13771.3 mg
Białko 475.5 g
Kalorie 19247.1 kJ / 4600.2 kcal
Tłuszcz 251.6 g
Błonnik 35.4 g
Tłuszcz nasycony 87.7 g
Węglowodany 94.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...