Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de jitomate, en cuartos
- 40 g de cebolla blanca
- 100 g de chile guajillo, desvenado
- 2 - 3 chiles de árbol rojos, secos y desvenados (opcjonalnie)
- 1 diente de ajo
- 10 g de aceite vegetal
- 80 g de agua
- sal, al gusto
- 750 g de chicharrón prensado, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 19247.1 kJ / 4600.2 kcal
- Białko
- 475.5 g
- Węglowodany
- 94.1 g
- Tłuszcz
- 251.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 87.7 g
- Błonnik
- 35.4 g
- Sód
- 13771.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa roja de molcajete
10 Min
Pierna de cerdo colorada
1sa
Carne en chile negro (Black Diamond)
1h 20min
Salsa verde cruda
5 menit
Salsa de chile de árbol seco
20 dk
Tiras de res con chicharrón en salsa de chile morita TM6 (Coahuila)
1sa
Chilorio
1sa
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 godz. 30 min
Pozole negro
1h 15min
Salsa martajada
50 dk
Pozole Rojo
1 godz. 30 min
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min