Wersje kompatybilne
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Postre
- 20 g de grenetina en polvo
- 200 g de chocolate con leche, en trozos
- 1000 g de leche
- 1000 g de agua, para limpiar
Guarnición y plato fuerte
- 500 g de jitomate, en cuartos
- 3 dientes de ajo, pelados
- 100 g de cebolla blanca, en cuartos
- 600 g de agua o caldo
- 5 g de sal fina, o al gusto
- 1 g de pimienta negra molida, o al gusto
- 250 g de arroz basmati
- 6 chiles poblanos, de buen tamaño, pelados y desvenados
- 300 g de frijoles bayos cocidos
- 200 g de queso panela, en trozos
- 200 g de agua
- 1 cdita de concentrado de caldo de pollo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1919 kJ / 457 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 481 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20min
Sopa de fideo TM6
35min
Torta de chilaquiles de la Condesa
35min
Bistec en pasilla con papas, nopales y tiramisú rápido TM6
1u.
Chicharrón en salsa verde
35min
Chilaquiles rojos
25min
Bisteces en salsa verde TM6
45 min
Tinga de pollo TM6
30min
Chilaquiles divorciados
1u.
Salpicón de res
1u.
Salsa verde cocida
30min
Rajas con queso
25min