Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de chicharrón de cerdo, sin carne, en trozos
- 1 chile morita
- 270 g de jitomate, en trozos
- 50 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 1 cubo de caldo
- 1000 g de agua
- 50 g de crema ácida
- 2 chiles morita, en rebanadas, fritas, para servir
- 1 aguacate, sólo la pulpa en rebanadas, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1436 kJ / 342 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40 min
Crema de chile poblano
25 min
Sopa de nopales
45 Min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40 min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20 min
Sopa de chile ancho y requesón
30 min
Caldo de nopales con chile morita
30 min
Esquites de feria
25 min
Carnitas de atún
40 min
Chiles en nogada
1j
Caldo de camarón
40 min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25 min