Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
chile ancho, desvenado y
en trozos - 1 tortilla, en trozos
- 10 g aceite vegetal
- 1900 g de agua
- 60 g de vinagre de manzana
- 1000 g de pancita de res, limpia y en trozos de 5 cm
- 200 g de huesos de res
- 200 g hueso de res, chamorro o tobillo
- cebolla
- de ajo
- de orégano
- de hierbabuena fresca
- sal, al gusto
Para servir
- cebolla, picada
- chile de árbol seco
- orégano seco
- limones, en cuartos
- aguacate, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 1800.8 kJ / 430.4 kcal
- Białko
- 25.4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 387.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa roja de molcajete
10min
Frijoles Maneados
20min
Chicharrón prensado en salsa de chile guajillo
25min
Frijoles puercos a mi manera
25min
Tortas ahogadas de camarón
40min
Carne en chile negro (Black Diamond)
1 Std. 20 Min
Birria
1h
Chilorio
1h
Caldo siete mares (Baja California) TM6
1sa 10 dk
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min
Birria de res estilo Jalisco
1 Std. 45 Min