Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 hojas de maíz para tamal, secas
- 400 g de masa de maíz, para tortillas
-
100
g de manteca de cerdo
lub 100 g de manteca vegetal - 1600 g de agua
- 1 cucharada de sal
- 20 g de harina de maíz nixtamalizado
- 1 cucharadita de polvo para hornear
- 60 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo
- 10 g de aceite
- 100 g de frijoles cocidos, (pueden ser de lata), escurridos
- 15 hojas de epazote
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 643 kJ / 153 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamal de cazuela con rajas
1 Std.
Tamales Verdes
2 Std. 30 Min
Tamales rancheros
2 Std.
Tlacoyos de pueblo rellenos de requesón
40 Min
Tamales de acelga con requesón (Black Diamond)
2 Std. 30 Min
Rosca de reyes
3 Std.
Tamales de frijol Veracruzanos
2 Std.
Tamales dulces de pasas
2 Std.
Tamales de elote, queso y zarzamora
2 Std. 30 Min
Tamales de frijol con queso
2 Std. 10 Min
Tamales oaxaqueños
2 Std.
Tamales de pollo y salsa verde
2 Std.