Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 hojas de maíz para tamal, secas
- 400 g de masa de maíz, para tortillas
-
100
g de manteca de cerdo
lub 100 g de manteca vegetal - 1600 g de agua
- 1 cucharada de sal
- 20 g de harina de maíz nixtamalizado
- 1 cucharadita de polvo para hornear
- 60 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo
- 10 g de aceite
- 100 g de frijoles cocidos, (pueden ser de lata), escurridos
- 15 hojas de epazote
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 643 kJ / 153 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamales dulces de pasas
2u.
Masa básica para tamales
1h 30 min
Tamales oaxaqueños
2u.
Chicharrón en salsa verde
35min
Tamales de frijol Veracruzanos
2u.
Tamales Verdes
2h 30min
Tamales de frijol con queso
2h 10min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30min
Mole de olla vegetariano
1u.
Champurrado
25min
Tamales de pollo y salsa verde
2u.
Esquites de feria
25min