Cremige Polenta mit Wildkräuterkäse und pochiertem Ei

Cremige Polenta mit Wildkräuterkäse und pochiertem Ei

3.4 99 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
    40 g
  • frische Wildkräuter (z.B. Brennnessel, Gundelrebe, Löwenzahn, Bärlauch, Breitwegerich) und etwas mehr zum Dekorieren
    10 - 20 g
  • Milch
    200 g
  • Wasser
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht nach Geschmack
    1 - 2 TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen nach Geschmack
    ¼ - ½ TL
  • Kurkuma, gemahlen
    1 Messerspitze
  • Polenta (siehe Tipp)
    60 g
  • Essig
    2 EL
  • Eier sehr frisch
    4
  • Ziegenfrischkäse
    45 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 252 kcal / 1056 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...