![Risotto meneghino rivisitato Risotto meneghino rivisitato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7C27CBB5-1E01-40F5-822A-7AB73484DAAD/Derivates/4dd359e1-3961-4e56-a9dd-4c089ccb57a0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Trito aromatizzato
- 30 g di panettone, la crosta a pezzi
- 10 g di liquirizia pura in caramelle
- 20 g di riso Carnaroli
Risotto meneghino
- 20 g di scalogno
- 15 g di burro
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di riso Carnaroli
- 900 g di acqua
- 10 g di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 2 bustine di zafferano in polvere
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1625 kJ / 389 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 72.6 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Uva e stilton ai pistacchi
15min
Risotto alla parmigiana
30min
Salsa alla reggiana
15min
Risotto al salmone con crema di porri
40min
Asparagi, riso al Parmigiano e zabaione al limone
1h
Anello di riso giallo al tonno e olive
45min
Risotto allo zafferano, cavolo nero e vino rosso
35min
Aspic di pesche e mirtilli
7 Std.
Risotto radicchio e gamberi
1h 20min
Risotto con asparagi, gelato al Parmigiano Reggiano e aceto balsamico
11 Std.
Risotto cacio e pere
40min
Risotto salmone e finocchio
35min