Erdäpfelgulasch mit Würstchen (XXL)

Erdäpfelgulasch mit Würstchen (XXL)

4.6 43 oceny
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
14 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen halbiert
    4
  • Zwiebeln geviertelt
    600 g
  • Sonnenblumenöl
    40 g
  • Tomatenmark
    60 g
  • Paprikapulver, edelsüß
    40 g
  • Kümmel, gemahlen
    2 EL
  • Majoran, getrocknet
    4 EL
  • getrocknete Lorbeerblätter
    2
  • Zitronenschale, gerieben
    2 TL
    2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht
  • Erdäpfel, festkochend
    1800 g
  • Weißwein
    100 g
  • Wasser
    1400 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    12 TL
    6 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • Maisstärke aufgelöst in 4 EL kaltem Wasser
    2 EL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Frankfurter Würstchen
    8
  • Sauerrahm zum Dekorieren
    1 Becher
  • frische Petersilie Blättchen abgezupft, zum Dekorieren
    1 Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 257 kcal / 1075 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 1803 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...