Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 40 g Butter, in Stücken
- 100 g Speckwürfel
- 250 g Semmelwürfel
- 2 Eier
- 200 g Milch
- 20 g Weizenmehl
- 1 TL Salz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 TL Majoran, getrocknet
- ¼ Bund Schnittlauch, frisch
- 1 Liter Rindsuppe
- 500 g Butterschmalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1373 kJ / 328 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Moosbeer-Kokos-Nocken
35 Min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1h
Salzburger Fleischkrapfen
1h 30min
Semmelknödel
50 Min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1 Std. 20 Min
Frittaten
30min
Erdäpfelwirler
1h
Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce
40p
Tiroler Kasnock’n
1h
Kaspressknödelsuppe
1 Std. 35 Min
Käsespätzle
45min