茄汁虾仁

茄汁虾仁

4.7 10 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
3 人份

Składniki

  • 京葱 切末,额外准备一些切丝装饰用
    50 克
  • 虾仁
    20 个
  • 适量,洗虾用
  • 淀粉 腌制用
    3 汤匙
  • 腌制用
    1 小撮
  • 黑胡椒粉 腌制用
    1 小撮
  • 3 汤匙
  • 蒜泥
    5 克
  • 切末
    10 克
  • 番茄酱
    5 汤匙
  • 3 汤匙
  • 2 汤匙
  • 蚝油
    1 汤匙
  • 日式酱油 淡口的
    1 汤匙
  • 40 克
  • 京葱 切末
    50 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 8.9 g
Kalorie 933 kJ / 233 kcal
Tłuszcz 10.7 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 22.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...