Urządzenia i Akcesoria
双椒香辣虾
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 人份
Składniki
-
油25 克
-
洋葱 切块75 克
-
蒜头 切片2 瓣
-
姜2 片
-
新鲜红辣椒 切圈1 支
-
新鲜青辣椒 切圈1 支
-
花椒30 克
-
干辣椒 切段8 根
-
新鲜的虾 如:基围虾,开背去筋500 克
-
糖½ 茶匙
-
盐¼ 茶匙
-
料酒2 茶匙
-
花椒油1 茶匙
-
麻油1 茶匙
-
胡椒粉 依个人口味调整适量
-
蚝油40 克
-
白芝麻适量
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
26.9 g
Kalorie
1421 kJ /
339 kcal
Tłuszcz
16.1 g
Błonnik
11 g
Węglowodany
16.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
辣味中国
70 Przepisów
Chiny
Chiny