Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g coentros
- 10 g poejo
- 6 dentes de alho
- 100 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 1500 g água
- 2 c. chá de sal
- 6 ovos
- 1000 g postas de bacalhau demolhado (4 postas aprox.)
- 400 g pão alentejano fatiado fino
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 290 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Açordas de bacalhau e coentros com arroz de grelos
1h
Cozer 500-800 g de bolbo de funcho em quartos
Brak ocen
Patê de cavala com agrião
5 min
Canja de maruca
35 Min
Creme de canónigos
25 min
Açorda de tomate e ovas com peixe assado
1 godz. 5 min
Sopa alentejana
30min
Sopa rica de peixe
2h 30 min
Caldo de coentros
1h 20 min
Creme de coentros
30min
Açorda de marisco
30min
Sopa de cação
40min