Wersje kompatybilne
Filetto mignon con salsa al cioccolato speziata
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g di acqua
- 4 filetti di manzo (da 80-120 g ciascuno e spessore 2,5 cm, vedere consiglio)
- 2 - 3 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 100 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 1 peperoncino secco sbriciolato
- 1 pizzico di chiodi di garofano in polvere
- 100 g di panna
- 5 g di Grand Marnier
- 1 pizzico di sale grosso
- 4 - 8 foglioline di valeriana, lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1711 kJ / 409 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone glassato miele e senape
30 Min
Torrette d'anatra e gambero
40 Min
Gelato alla mozzarella di bufala con pesto al basilico
10h 20min
Filetto di maiale e fragole
1 godz. 25 min
Cozze allo zafferano
55 Min
Granita al Mojito
10min
Crema di pesche caramellate e cannella
2 godz. 15 min
Medaglioni con riduzione ai mirtilli e balsamico
40 Min
Moscow mule
10min
Brie in crosta con cipolle caramellate
1h 10min
Mojito
10min
Petto d'anatra a bassa temperatura con salsa all'arancia
1 Std. 30 Min