Cheesecake (senza glutine)

Cheesecake (senza glutine)

4.5 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
10 porzioni

Składniki

Base
  • di biscotti savoiardi senza glutine
    150 g
  • di burro a pezzi
    50 g
Crema
  • di latte
    50 g
  • fogli di gelatina (5 g l'uno), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
    2
  • di zucchero
    50 g
  • di ricotta fresca ben scolata dal siero
    250 g
  • di mascarpone
    250 g
Copertura
  • di confettura di mirtilli neri
    150 g
  • foglio di gelatina (5 g), ammollato in acqua fredda per 10 minuti e strizzato
    1
  • fragole a fettine, per decorare

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 296 kcal / 1238 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 19.3 g
Węglowodany 23.6 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...