Cheesecake (senza glutine)

Cheesecake (senza glutine)

4.5 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
10 porzioni

Składniki

Base
  • 150 g di biscotti savoiardi senza glutine
  • 50 g di burro a pezzi
Crema
  • 50 g di latte
  • 2 fogli di gelatina (5 g l'uno), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
  • 50 g di zucchero
  • 250 g di ricotta fresca ben scolata dal siero
  • 250 g di mascarpone
Copertura
  • 150 g di confettura di mirtilli neri
  • 1 foglio di gelatina (5 g), ammollato in acqua fredda per 10 minuti e strizzato
  • fragole a fettine, per decorare

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 296 kcal / 1238 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 19.3 g
Węglowodany 23.6 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...