Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa Mornay
- 2 tuorli
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 300 g di latte
- 50 g di burro a pezzi
- 25 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 20 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Farcia agli asparagi e Culatello
- 500 g di acqua
- 300 g di asparagi a pezzi
- 50 g di carota, pelata e a pezzi (2 cm circa)
- 50 g di gambo di sedano a pezzi
- 40 g di cipolla a pezzi
- 20 g di burro
- 150 g di Culatello a listarelle
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 10 g di burro + q.b.
- 250 g di pasta all'uovo fresca tipo lasagne
- 50 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3217 kJ / 769 kcal
- Białko
- 32.6 g
- Węglowodany
- 62.4 g
- Tłuszcz
- 43.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes agli asparagi e salmone
2sa 30 dk
Tacchino con ripieno all'uva
1 godz. 30 min
Tagliatelle paglia e fieno con ragù di agnello
2sa
Ravioli al radicchio
1h 10min
Gnocchi alla romana ai funghi
2sa
Farfalle asparagi e bottarga
35 min
Tortelli di ricotta e melanzane
1h 20min
Condimento al Gorgonzola alla maniera Usa
10min
Crêpes ai funghi
1sa 50 dk
Lasagne asparagi e funghi
2sa
Cipolle ripiene di magro
1h 40min
Pesto rosso
15min