![Pfirsichkonfitüre mit Holunderblütensirup Pfirsichkonfitüre mit Holunderblütensirup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3e6fd7df-5b43-4877-81da-b28327148928/Derivates/66dc08b9-f4aa-485a-bc26-2568c650b719.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 850 g Pfirsiche, reif, ohne Haut, entkernt, geviertelt
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 150 g Holunderblütensirup
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 4117 kJ / 974 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 238 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Mirabellen-Vanille-Konfitüre
25 min
Nektarinen-Ingwer-Konfitüre
20 min
Pflaumen-Blaubeer-Tomaten-Konfitüre
25 min
Bellini-Konfitüre
40min
Birnenkonfitüre
20 min
Pfirsich-Melba-Konfitüre
25 min
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30 Min
Erdbeer-Holunderblüten-Konfitüre
20 min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Erdbeer-Aperol-Konfitüre
20 min
Kirschkonfitüre
25 min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40min