Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g rote Johannisbeeren, abgezupft
- 200 g Äpfel, säuerlich, in Stücken
- 700 g Gelierzucker 1:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 4352 kJ / 1038 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 247 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 7.2 g
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
25min
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30min
Brombeer-Thymian-Konfitüre
25min
Stachelbeer-Sekt-Konfitüre
25min
Evergreen - Stachelbeer-Kiwi-Konfitüre
20min
Johannisbeer-Mango-Konfitüre
25min
Apfel-Rhabarber-Konfitüre
30min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25min
Sauerkirsch-Bananen-Konfitüre
35min
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20min
Kirschkonfitüre
25min
Himbeer-Brombeer-Konfitüre
30min