![Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CBBECF6B-891C-417F-AE38-412339AC4A9F/Derivates/6A5B3553-8467-430E-9E5B-8A23BDD71C69.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g rote Johannisbeeren, abgezupft
- 200 g Äpfel, säuerlich, in Stücken
- 700 g Gelierzucker 1:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 4352 kJ / 1038 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 247 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 7.2 g
Alternatywne przepisy
Weintrauben-Konfitüre
30min
Johannisbeergelee
25min
Pflaumen-Blaubeer-Tomaten-Konfitüre
25min
Feurige Stachelbeerkonfitüre
20min
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30min
Stachelbeer-Sekt-Konfitüre
25min
Evergreen - Stachelbeer-Kiwi-Konfitüre
20min
Johannisbeer-Mango-Konfitüre
25min
Himbeer-Brombeer-Konfitüre
30min
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20min
Brombeer-Cassis-Konfitüre
30min
Kirschkonfitüre
25min