Urządzenia i Akcesoria
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 Schraubgläser
Składniki
-
rote Johannisbeeren abgezupft500 g
-
Äpfel, säuerlich in Stücken200 g
-
Gelierzucker 1:1700 g
-
neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
2 g
Kalorie
4352 kJ /
1038 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
7.2 g
Węglowodany
247 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Evergreen - Stachelbeer-Kiwi-Konfitüre
20 min
Sauerkirsch-Bananen-Konfitüre
35 min
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30 min
Feurige Stachelbeerkonfitüre
20 min
Himbeer-Brombeer-Konfitüre
30 min
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20 min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Johannisbeer-Mango-Konfitüre
25 min
Kirschkonfitüre
25 min
Pfirsichkonfitüre mit Holunderblütensirup
25 min
Stachelbeer-Sekt-Konfitüre
25 min
Pflaumen-Blaubeer-Tomaten-Konfitüre
25 min