Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Aprikosen-Konfitüre
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 Schraubgläser
Składniki
-
Äpfel, säuerlich geschält, in Stücken750 g
-
Gelierzucker 3:1500 g
-
Zitronensäure (5 g)1 Pck.
-
Aprikosen entsteint, in Stücken750 g
-
Orange Bio, 1 TL Schale dünn abgerieben, Saft ausgepresst1
-
Zimt1 TL
-
neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
1 g
Kalorie
2020 kJ /
477 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
110 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2018
61 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mango-Kiwi-Konfitüre
30 min
Aprikosen-Konfitüre
30 min
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
25 min
Sauerkirsch-Bananen-Konfitüre
35 min
Beeren-Mix-Konfitüre
1 godz.
Nektarinen-Ingwer-Konfitüre
20 min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40 min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Ananas-Bananen-Konfitüre
25 min
Mirabellen-Apfel-Konfitüre
25 min
Birnenkonfitüre
20 min
Pflaumen-Blaubeer-Tomaten-Konfitüre
25 min