![Weintrauben-Konfitüre Weintrauben-Konfitüre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/567fc24b-e276-457f-b499-cea3af7d2707/Derivates/4f0e6993-04fd-476b-a59e-88a3c5733084.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g dunkle Weintrauben
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- 4 Zweige Rosmarin (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2571 kJ / 614 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 137 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nektarinen-Ingwer-Konfitüre
20 min
Brombeer-Cassis-Konfitüre
30min
Birnen-Feigen-Konfitüre
25min
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
25min
Apfel-Rhabarber-Konfitüre
30min
Birnenkonfitüre
20 min
Himbeer-Brombeer-Konfitüre
30min
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20 min
Beeren-Mix-Konfitüre
1 godz.
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25min
Kirschkonfitüre
25min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40min