Kirschkonfitüre mit Mandellikör
TM6 TM5

Kirschkonfitüre mit Mandellikör

4.8 (261 ocen)

Składniki

  • 1000 g Kirschen entsteint, davon 500 g ganz und 500 g halbiert
  • 1 Pck. Zitronensäure
  • 500 g Gelierzucker 2:1
  • 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
  • 30 g Mandellikör (z.B. Amaretto)

Wartości odżywcze
na 1 Schraubglas
Kalorie
1947 kJ / 465 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
106 g
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy