Urządzenia i Akcesoria
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 Schraubgläser
Składniki
-
Kirschen entsteint, davon 500 g ganz und 500 g halbiert1000 g
-
Zitronensäure1 Pck.
-
Gelierzucker 2:1500 g
-
neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp1 TL
-
Mandellikör (z.B. Amaretto)30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
2 g
Kalorie
1947 kJ /
465 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
106 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sommer im Glas
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Johannisbeergelee
25 Min
Aprikosen-Konfitüre
30 Min
Sauerkirsch-Bananen-Konfitüre
35 Min
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30 Min
Kirsch-Mandel-Konfitüre
1 Std. 10 Min
Schwarzwälder-Kirsch-Konfitüre
25 Min
Pfirsich-Melba-Konfitüre
25 Min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 Min
Blaubeer-Rotwein-Gelee
30 Min
Erdbeer-Rhabarber-Konfitüre mit Basilikum
2 Std. 20 Min
Kirschkonfitüre
25 Min
Pflaumen-Blaubeer-Tomaten-Konfitüre
25 Min