Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Kirschen entsteint, davon 500 g ganz und 500 g halbiert
- 1 Pck. Zitronensäure
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- 30 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1947 kJ / 465 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
25min
Aprikosen-Konfitüre
30min
Pfirsich-Melba-Konfitüre
25min
Kirsch-Mandel-Konfitüre
1h 10min
Pfirsichkonfitüre mit Holunderblütensirup
25min
Pflaumen-Blaubeer-Tomaten-Konfitüre
25min
Schwarzwälder-Kirsch-Konfitüre
25min
Heidelbeerkonfitüre mit weißer Schokolade
30min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25min
Himbeer-Brombeer-Konfitüre
30min
Brombeer-Cassis-Konfitüre
30min
Kirschkonfitüre
25min