Kirschkonfitüre mit Mandellikör

Kirschkonfitüre mit Mandellikör

4.8 325 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 Schraubgläser

Składniki

  • Kirschen entsteint, davon 500 g ganz und 500 g halbiert
    1000 g
  • Zitronensäure
    1 Pck.
  • Gelierzucker 2:1
    500 g
  • neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
    1 TL
  • Mandellikör (z.B. Amaretto)
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Białko 2 g
Kalorie 1947 kJ / 465 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 106 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...