Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil
- 200 g onions, sliced (1 cm)
- 1020 g water
- 3 - 4 pinches fine sea salt
- 800 g parsnips, cut in pieces (2 cm)
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
lub vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 150 g double cream
- 50 g walnut halves, roughly chopped
- 150 g blue cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2275.9 kJ / 544 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 475.5 mg
Alternatywne przepisy
Curried Parsnip Soup
30 min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h
Leek and Potato Soup (TM6)
40 min
Grilled Courgette Salad with Lemon Basil Dressing (TM6)
35 min
Pea and Mint Soup (TM6)
20min
Asparagus Risotto
45 min
Sweet Pepper Nachos with Guacamole
15min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min
Black Bean Houmous with Maize Chips
1h 15 min
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40 min
Rosemary and Sea Salt Bread
1h 55min