![Parsnip Soup with Caramelised Onions Parsnip Soup with Caramelised Onions](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d2de77ab95e08ad230f8296490762d39/Derivates/fff88295b2d5167e02c9e19c30242c36bf8ae569.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil
- 200 g onions, sliced (1 cm)
- 1020 g water
- 3 - 4 pinches fine sea salt
- 800 g parsnips, cut in pieces (2 cm)
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
lub vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 150 g double cream
- 50 g walnut halves, roughly chopped
- 150 g blue cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2275.9 kJ / 544 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 475.5 mg
Alternatywne przepisy
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 Min
Patatas Bravas with Aioli
1h 15min
Feta and Herb Muffins
35 Min
Apple Tart (TM5)
1 Std.
Leek and Potato Soup (TM6)
40 Min
Curried Parsnip Soup
30 Min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1 Std.
Baby-friendly Smoky Mackerel Pâté
15 Min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 Min
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30 min
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40 Min