Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 10 g Öl
- 1 TL Curry
- 1 Apfel, geviertelt
- 1 Blumenkohl, in Röschen (ca. 250 g)
- 30 g Wasser
- 2 Prisen Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 2 Tomaten, entkernt, geachtelt (evtl. gehäutet)
- 40 g Erbsen, aus der Dose oder TK
- ½ - 1 EL Sojasauce
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1280 kJ / 306 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 14.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchinitopf mit Kichererbsen und Rosinen
30 Min
Blumenkohl-Kokos-Curry mit Bulgur
40 Min
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 Min
Gemüsecurry mit Reis
1h
Wirsing-Tomaten-Pasta
35 Min
Scharfer Weißkohltopf
1h
Currybohnen mit Reis
40 Min
Süss-saures Veggi-Ragout
50 Min
Rote-Linsen-Gratin
1 godz. 20 min
Blumenkohl-Bohnen-Gemüse
40 Min
Blumenkohl im Quark-Mandel-Bett
1 godz. 20 min
Rosenkohl-Auflauf
1h