![Blumenkohl-Curry Blumenkohl-Curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4FEC99DC-9F32-4400-938E-174F0628354E/Derivates/607D5926-F6F9-43BD-BD8F-70A09D2A273A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 10 g Öl
- 1 TL Curry
- 1 Apfel, geviertelt
- 1 Blumenkohl, in Röschen (ca. 250 g)
- 30 g Wasser
- 2 Prisen Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 2 Tomaten, entkernt, geachtelt (evtl. gehäutet)
- 40 g Erbsen, aus der Dose oder TK
- ½ - 1 EL Sojasauce
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1280 kJ / 306 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 14.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scharfer Weißkohltopf
1 Std.
Rosenkohl-Auflauf
1 Std.
Bohnen-Spinat-Eintopf mit Quinoa
35 min
Herzhafter Gemüseeintopf
40 min
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 min
Blumenkohl-Puffer
30 min
Blumenkohl im Quark-Mandel-Bett
1 Std. 20 Min
Gemüsegulasch
1 Std.
Zucchinitopf mit Kichererbsen und Rosinen
30 min
Blumenkohl-Bohnen-Gemüse
40 min
Wirsing-Möhren-Curry
1 Std. 10 Min
Bunte Gemüseplatte
20 min