Urządzenia i Akcesoria
Blumenkohl-Curry
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
1 Portion
Składniki
-
Zwiebel halbiert1
-
Öl10 g
-
Curry1 TL
-
Apfel geviertelt1
-
Blumenkohl in Röschen (ca. 250 g)1
-
Wasser30 g
-
Salz2 Prisen
-
Pfeffer1 Prise
-
Tomaten entkernt, geachtelt (evtl. gehäutet)2
-
Erbsen, aus der Dose oder TK40 g
-
Sojasauce½ - 1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
12 g
Kalorie
1280 kJ /
306 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
14.5 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Dinner for One
18 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Currybohnen mit Reis
40 min
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 min
Blumenkohl im Quark-Mandel-Bett
1 godz. 20 min
Blumenkohl-Bohnen-Gemüse
40 min
Bohnen-Spinat-Eintopf mit Quinoa
35 min
Süss-saures Veggi-Ragout
50 min
Wirsing-Tomaten-Pasta
35 min
Grünkohl-Kichererbsen-Eintopf
35 min
Zucchinitopf mit Kichererbsen und Rosinen
30 min
Scharfer Weißkohltopf
1 godz.
Blumenkohl-Kokos-Curry mit Bulgur
40 min
Herzhafter Gemüseeintopf
40 min