Blumenkohl-Curry-Suppe
TM5 TM6

Blumenkohl-Curry-Suppe

3.7 (249 ocen)

Składniki

  • 500 g Blumenkohlröschen
  • 450 g Wasser
  • 1 TL Kurkuma, gemahlen
  • 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
  • 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
  • 10 g Öl
  • 1 TL rote Currypaste
  • 300 g Mandeldrink, ungesüßt
  • 1 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 10 g Tomatenmark
  • ½ TL Salz
  • 1 EL Mandeln, gehobelt zum Garnieren (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
918 kJ / 221 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
9.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy