Linsen-Apfel-Eintopf mit Schweinefleisch

Linsen-Apfel-Eintopf mit Schweinefleisch

4.6 173 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 Portionen

Składniki

  • Olivenöl
    70 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Schweinefleisch, sehnenfrei in Würfeln (3 cm), trocken getupft
    250 g
  • Zwiebeln halbiert
    250 g
  • Möhren in Stücken
    120 g
  • Äpfel, säuerlich geschält, in Würfeln (3 cm)
    200 g
  • Wasser
    700 g
  • grüne Linsen, getrocknet gespült und abgetropft
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Apfelessig (opcjonalnie)
    2 EL
  • Lorbeerblätter
    2
  • Thymian (opcjonalnie) und etwas mehr zum Bestreuen
    2 Zweige
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • weiße Bohnen, aus der Dose abgetropft
    240 g
  • Sahne (opcjonalnie)
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 539 kcal / 2256 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 11.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...