![Veal stew (Blanquette de veau) Veal stew (Blanquette de veau)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2BE66059-5EE9-4FB6-AEB3-1D2B6BCEC6D7/Derivates/C40274FA-A120-4C99-8360-8D6096DA9ACF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g water
- 1 sprig fresh thyme
- 2 dried bay leaves
- 1 bunch fresh flat-leaf parsley
- 600 g veal meat, cut in pieces (approx 2cm x 3cm)
- 300 g carrots, cut in slices (1 cm)
- 200 g leeks, cut in slices (1 cm)
- 300 g fresh white button mushrooms, cut in quarters
- 20 g butter
- 15 g flour
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1293 kJ / 310 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Chicken and warm potato salad
55 Min
Menu with vegetable velouté, chicken with mustard sauce and steamed vegetables
45 min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1h 5min
Salmon with mango sauce, flat green beans and carrots
1h
Chicken galantine with dill yoghurt
3 Std. 25 Min
Berry Liqueur
Brak ocen
Cheese mousse
10min
Tuna mousse
10min
Crab briks
35 min
Natillas
1h
Bread stew with tomato and onion
Brak ocen
Greek style pork stew
45 min