Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Dinkel
- 500 g Wasser
- 3 TL Salz
- 500 g Topinambur, geschält, halbiert
- 2 EL Thymianblättchen, frisch
- 120 g Buttermilch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 350 g Dinkelmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bearbeiten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 319 kJ / 76 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkelkeimbrot
72h
Rote-Rüben-Brot mit Mohn
1h
Kartoffel-Gewürz-Brot
1h 30min
Brennnesselfladen mit Schafkäse
2h 20min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1h 30min
Grünkernbrötchen
10h
Astra-Schrippen
2h 50min
Sauerkraut-Stangenbrot
2h
Sesambrot
2h
Dinkel-Möhren-Brot
1h 40min
Mohn-Bürli
12 Std.
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1h 30min