Topinambur-Dinkel-Brot

Topinambur-Dinkel-Brot

4.5 55 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
25 Scheiben

Składniki

  • Dinkel
    150 g
  • Wasser
    500 g
  • Salz
    3 TL
  • Topinambur geschält, halbiert
    500 g
  • Thymianblättchen, frisch
    2 EL
    2 EL Thymian, getrocknet
  • Buttermilch
    120 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Dinkelmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bearbeiten
    350 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 4 g
Kalorie 319 kJ / 76 kcal
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...