Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 350 g fennel, cut into pieces (2-3 cm)
- 250 g carrots, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 40 g leek, cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra for serving
- 500 g water
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 1 pinch salt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 711 kJ / 170 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot Ginger Soup
20 Min
Curried Carrot And Ginger Soup
50 min
Pea Soup
30 min
Broccoli soup with sage oil
30 min
Cream of chard soup
35 min
Beetroot soup (gut health)
40 min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 min
Creamy carrot and lentil soup
35 min
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1h 10 min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25 min
Smooth cauliflower soup
50 min