Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 350 g fennel, cut into pieces (2-3 cm)
- 250 g carrots, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 40 g leek, cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra for serving
- 500 g water
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 1 pinch salt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 711 kJ / 170 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot Ginger Soup
20 Min
Carrot, Orange and Ginger Soup
25 Min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35min
Smooth cauliflower soup
50min
Celeriac and Apple Soup
55 min
Vegetable soup, Eggs en cocotte with spinach
1 Std.
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 Min
Beetroot soup with herb dumplings
1 Std. 10 Min
Sweet Potato Soup with Star Anise
45min
Watercress Soup
25 Min
Spinach and Parmesan Soup
45min