Smooth fennel and carrot soup

Smooth fennel and carrot soup

4.4 45 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    50 g
  • fennel cut into pieces (2-3 cm)
    350 g
  • carrots peeled and cut into pieces (2-3 cm)
    250 g
  • leek cut into pieces (2-3 cm)
    40 g
  • extra virgin olive oil plus extra for serving
    30 g
  • water
    500 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l)
    1
  • salt
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 170 kcal / 711 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 13.6 g
Węglowodany 6.1 g
Błonnik 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...