Rheinischer Döppekuchen

Rheinischer Döppekuchen

4.7 62 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • Weizenkörner
    50 g
  • Haferflocken
    60 g
  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Schinkenspeckwürfel
    250 g
  • Schweineschmalz
    50 g
  • Kartoffeln in Stücken
    1500 g
  • Ei
    3
  • Salz
    3 TL
  • Pfeffer
    1 ½ TL
  • Muskat
    2 Prise

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 20 g
Kalorie 1852 kJ / 442 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 5.8 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...