Urządzenia i Akcesoria
Rheinischer Döppekuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Weizenkörner50 g
-
Haferflocken60 g
-
Zwiebeln halbiert200 g
-
Schinkenspeckwürfel250 g
-
Schweineschmalz50 g
-
Kartoffeln in Stücken1500 g
-
Ei3
-
Salz3 TL
-
Pfeffer1 ½ TL
-
Muskat2 Prise
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
20 g
Kalorie
1852 kJ /
442 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
5.8 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Currywurst-Sauce à la Sansibar
30min
Reibekuchen
45min
Salzschneidebohnen
45min
Markklößchen (Suppeneinlage)
25min
Kartoffel-Möhren-Gemüse mit Bratwurst
35min
Stielmus-Untereinander
50min
Wirsing Untereinander mit Nürnberger Bratwürstchen
40min
Rindfleischsuppe mit Markklößchen
2h
Frikadellen
25min
Pfannkuchen-Grundrezept für Backofen und Pfanne
1h
Möhren untereinander mit Frikadellen
1h 5min
Döppekooche
1h 30min