Urządzenia i Akcesoria
Kirsch-Clafoutis
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 Portionen
Składniki
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten40 g
-
Zucker100 g
-
Mandeln30 g
-
Mehl80 g
-
Milch500 g
-
Eier3
-
30 g KirschsaftKirschwasser30 g
-
Kirschen entsteint500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
1121 kJ /
267 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Zeit für Kirschen
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Joghurt-Beeren-Terrine
10 Std. 30 Min
Orangen-Granatapfel-Tarte
2 Std. 20 Min
Pfirsich-Tarte
1 Std. 15 Min
Schokoladen-Frischkäse-Tarte
4 Std. 30 Min
Mango-Kokos-Tarte
1 Std. 10 Min
Zitronen-Frischkäse-Tarte
5 Std. 45 Min
Far Breton
9 Std. 20 Min
Aprikosen-Crumble
45 Min
Beeren-Ricotta-Käsekuchen
3 Std. 25 Min
Kirsch-Clafoutis
30 Min
Ricotta-Cheesecake mit Erdbeeren
2 Std. 30 Min
Quark-Zitronen-Tiramisu
4 Std. 20 Min