
Urządzenia i Akcesoria
Quiche mit Porree und Räucherlachs
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 Stücke
Składniki
Teig
-
Mehl250 g
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten120 g
-
Ei1
-
Salz¼ TL
Belag
-
Knoblauchzehen2
-
Porree in dünnen Ringen (0,5 cm)600 g
-
Öl30 g
-
Räucherlachs in dünnen Scheiben250 - 300 g
-
Schmand100 g
-
Eier3
-
Salz¼ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Muskat1 Prise
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
411 kcal /
1718 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
1.7 g