Gemüseauflauf mit Kartoffeln und Parmesan überbacken

Gemüseauflauf mit Kartoffeln und Parmesan überbacken

4.2 241 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    60 g
  • Wasser
    500 g
  • Salz
    1 TL
  • Kartoffeln geschält, in mundgerechten Stücken
    600 g
  • Gemüse der Saison, z.B. grüne Bohnen, Kohlrabi, Spargel, Blumenkohl, Möhren, Zucchini, Kürbis, in mundgerechten Stücken, Stiften oder Röschen
    1000 g
  • Butter in Flöckchen, und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • weiße Grundsauce (siehe Tipp)
    600 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 17 g
Kalorie 1864 kJ / 446 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 9.5 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...