Seelachs mit Reis und Paprika

Seelachs mit Reis und Paprika

4.1 203 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    3 Stängel
  • Wasser
    1200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Öl
    1 TL
  • Reis, parboiled
    250 g
  • Seelachsfilet in Würfeln (3 cm)
    600 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 ½ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Paprika edelsüß
    1 ½ TL
  • Curry mild
    1 ½ TL
  • Paprika, gemischt in mundgerechten Stücken
    400 g
  • Frühlingszwiebeln in Ringen (5 mm)
    100 g
  • Sahne
    100 g
  • Speisestärke
    20 g
  • Schnittlauch in Röllchen
    ½ Bund
  • Aprikosenkonfitüre
    1 TL
  • Senf mittelscharf
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 547 kcal / 2288 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...