Wersje kompatybilne
Klare Brühe mit Walnussflädle und gebratenen Pilzen
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Walnüsse, ohne Schale
- 130 g Mehl
- 350 g Milch
- 4 Eier
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- Öl zum Braten
- 200 g Pilze, z.B. Champignons oder Steinpilze, in Scheiben (0,5 cm)
- 1200 g Fleischbrühe, flüssig, heiß, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1584 kJ / 378 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spätzle
30min
Panierte Fleischküchle
1h 40min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25min
Lammrollen mit Bayrisch Kraut und Kartoffel-Blini
1h 10min
Maultaschen
2h 30min
Gaisburger Marsch
1h 10min
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40 min
Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise
1 godz.
Grießklößchen-Suppe
1 godz.
Pfannkuchenröllchen mit Schinken al forno
1h 10min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1 godz. 15 min
Rindergulasch mit Brezenknödel
2h