![Ravioli mit Spinat und Salbeibutter Ravioli mit Spinat und Salbeibutter](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E2D1E969-ED5B-4DF6-8876-5D0428D714C6/Derivates/69f7edd3-388d-4353-88fc-961d9ec06998.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nudelteig
- 300 g Mehl
- 100 g Hartweizengrieß
- 2 Eier
- 70 g Wasser
- 60 g Olivenöl
- 1 TL Salz
Füllung
- 1 EL Öl
- 150 g Schweineschnitzel
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 200 g Spinat, gehackt, TK, aufgetaut
- 150 g gekochter Schinken
- 2 Eigelb
- 20 g Butter
- ¼ TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- 2 Prisen Pfeffer
- Wasser zum Kochen
Salbeibutter und Fertigstellung
- 100 g Butter
- 20 Salbeiblätter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2206 kJ / 527 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli alla napoletana
1j
Sternravioli mit Walnuss-Preiselbeer-Pesto
1 Std. 30 Min
Frische Ravioli mit Fischfüllung
2 Std.
Südtiroler Schlutzkrapfen mit Spinatfüllung
1 Std. 15 Min
Steinpilz-Ravioli
1h 20min
Ravioli mit vegetarischer Füllung
1j
Basilikum-Ravioli mit Garnelen und Spargel
1 Std. 30 Min
Ravioli mit Hackfleisch
1j
Ravioli mit Ricotta-Käse-Füllung
1 Std. 30 Min
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40min
Baguettes Rustica
15 Std.
Baguette Rustica
4hod. 20min