Ravioli mit Spinat und Salbeibutter

Ravioli mit Spinat und Salbeibutter

4.1 42 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
7 Portionen

Składniki

Nudelteig
  • Mehl
    300 g
  • Hartweizengrieß
    100 g
  • Eier
    2
  • Wasser
    70 g
  • Olivenöl
    60 g
  • Salz
    1 TL
Füllung
  • Öl
    1 EL
  • Schweineschnitzel
    150 g
  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Spinat, gehackt, TK aufgetaut
    200 g
  • gekochter Schinken
    150 g
  • Eigelb
    2
  • Butter
    20 g
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    ¼ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Wasser zum Kochen
Salbeibutter und Fertigstellung
  • Butter
    100 g
  • Salbeiblätter
    20

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 21 g
Kalorie 2206 kJ / 527 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...