Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flammkuchenteig
- 90 g Wasser
- 90 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- ½ TL Zucker
- 320 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 50 g natives Olivenöl
- ½ TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 150 g Crème fraîche
- 1 Eigelb
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- Mehl zum Ausrollen und Bestreuen
- 120 g geräucherte Gänsebrust, in dünnen Scheiben
- 1 - 2 Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen
- 1 rote Zwiebel, in dünnen Streifen (2 mm)
- ½ TL Kümmelsamen
- 2 EL gehackte Walnüsse
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2953 kJ / 705 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciabatta
17u.
Focaccia Tonnata
1h 30min
Saibling | Backteig | Brennnessel | Leindotter
45min
Bier-Ähren
14h
Mini-Burger
40min
Wildkräuter-Ravioli auf Brennnesselspinat
1h 50 min
Sauerteigpizza mit Porree und Coppa
2h
Baguettes Rustica
15 Std.
Bärlauch-Joghurt-Dressing
15min
Flammkuchen mit Pfifferlingen und Speckcreme
1h 15min
Pfannkuchenröllchen mit Schinken al forno
1h 10min
Zucchini-Kartoffelpuffer mit Sour Cream
30min