Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelsalat mediterran
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Minze ohne Stiele½ Bund
-
Blattpetersilie ohne Stiele½ Bund
-
Knoblauchzehen4
-
Kreuzkümmel (Cumin) gemahlen¼ TL
-
Pfeffer1 Prise
-
Salz1 ½ TL
-
Zitronensaft30 g
-
Olivenöl50 g
-
Wasser500 g
-
Kartoffeln klein (z.B. Drillinge), gut gesäubert800 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
1085 kJ /
259 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
4.6 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rucolasalat mit Granatapfel - Gavurdağ Salatası
20 min
Hähnchen-Walnuss-Dip - Çerkez Tavuğu
45 min
Kartoffel-Spinat-Salat
2 godz.
Kartoffelsalat Ägäis
50 min
Gemüseeintopf Ägäis
50 min
Spinat-Radieschen-Salat
15 min
Gurken-Joghurt-Dip - Cacık
10 min
Gurkensauce
10 min
Schnittbohnensauce
45 min
Bohnen-Tomaten-Salat
30 min
Porreesalat
2 godz. 15 min
Kartoffeln in scharfer Tomatensauce
35 min