Urządzenia i Akcesoria
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Bergkäse in Stücken100 g
-
Dinkelkörner250 g
-
frische Bärlauchblätter grob zerkleinert100 g
-
Brennnesselblätter50 g
-
Wasser70 g
-
Mineralwasser mit Kohlensäure50 g
-
Weizenmehl, universal100 g
-
Eier3
-
Salz3 TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen1 Prise
-
Muskatnuss, gemahlen1 Prise
-
Zwiebel groß1
-
Weizenmehl, glatt2 EL
-
Rapsöl3 EL
-
Butter3 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
23 g
Kalorie
2514 kJ /
600 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
10 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bärlauchcremesuppe
30 min
Bärlauch-Gnocchi
1 godz. 15 min
Bärlauchknödel mit Tomatensugo
1 godz. 10 min
Bärlauch-Kartoffel-Käse-Spätzle
1 godz. 15 min
Mangoldspätzle mit geschmorten Paradeisern
40 min
Brennnessel-Eier-Nockerl
30 min
Bärlauchpalatschinken mit Zitronen-Ziegenkäse-Creme
45 min
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40 min
Bärlauch-Erdäpfelkas
40 min
Bärlauchpaste
20 min
Erdäpfel-Bärlauchsuppe
30 min
Krautstrudel mit Äpfeln und Walnüssen
1 godz. 30 min