Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strudelteig
- 250 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 120 g Wasser, lauwarm
- 20 g Öl
Füllung und Fertigstellung
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Butter, weich, in Stücken
- 120 g Milch
- 400 g gekochte Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 30 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 Eigelb
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- 1 EL krause Petersilie, gehackt
- ½ TL Majoran
- Öl zum Bestreichen
- 30 g Bärlauchblätter, frisch, in feinen Streifen
- 150 g Feta, in Würfeln (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2373 kJ / 567 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 989 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hollerkoch
2 Std. 50 Min
Bärlauch-Schupfnudeln
1 Std. 20 Min
Kirschenstrudel
1 godz. 45 min
Bärlauchpalatschinken mit Zitronen-Ziegenkäse-Creme
45min
Mohnpalatschinken mit Zwetschkenröster
55 λεπτ.
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
45min
Bärlauchcremesuppe
30 Min
Bärlauch-Erdäpfelkas
40 min
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40 min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 λεπτ.
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 Std.
Bärlauchknödel mit Tomatensugo
1h 10min