Bärlauchstrudel

Bärlauchstrudel

3.7 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Strudelteig
  • Mehl
    250 g
  • Salz
    1 Prise
  • Wasser lauwarm
    120 g
  • Öl
    20 g
Füllung und Fertigstellung
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Butter weich, in Stücken
    20 g
  • Milch
    120 g
  • gekochte Kartoffeln, mehligkochend in Stücken
    400 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    30 g
  • Eigelb
    2
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    ¼ TL
  • krause Petersilie gehackt
    1 EL
  • Majoran
    ½ TL
  • Öl zum Bestreichen
  • Bärlauchblätter, frisch in feinen Streifen
    30 g
  • Feta in Würfeln (1 cm)
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 567 kcal / 2373 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 77 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 989 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...