Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Dinkelkörner
- 200 g Roggenkörner
- 200 g Weizenkörner
- 2 TL Kümmel, ganz
- ½ TL Fenchelsamen, ganz
- ¼ TL Anissamen, ganz
- ¼ TL Koriandersamen
- 2 TL Salz
- 20 g frische Germ
- 1 EL Olivenöl
- 400 g Wasser, etwas mehr zum Besprühen
-
1
EL Sesamsamen, weiß, zum Bestreuen
lub 1 EL grobes Salz, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 879 kJ / 210 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 470 mg
Alternatywne przepisy
Dinkel-Roggen-Brot
1h 15min
Karotten-Walnuss-Brot
2 Std.
Bauernbrot
2 Std. 20 Min
Vollkorn-Brötchen
2 Std.
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1h 30min
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14h
Mohnflesserl aus Dinkel
1h 50min
Knusperspitze
5h 30min
Weizen-Roggen-Brötchen
2h 15min
Körnerbrötchen
2h 50min
Roggenmischbrot
1h 15min